VĚDĚLI JSTE?

Věděli jste, že káva roste na stromech? Vše začíná u stálezelených kávovníků a kávových třešní, které na nich rostou. Pěstuje se přibližně v 70 zemích světa v tropických a subtropických oblastech. Věděli jste, že:

cloud icon

Kávovníky milují teplé a vlhké podnebí. Nejlépe se jim daří v podmínkách s teplotou 17–23 °C, častým deštěm a úrodnou půdou.

60beans icon

Existuje více než 60 různých odrůd kávy, ale nejrozšířenější jsou arabica a robusta. Arabica je známá svou rafinovanou sladkostí a robusta bývá naopak o něco více hořká.

flowers icon

Květy kávovníku připomínají jasmín, mají podobnou vůni a bílou barvu.

MISTROVSKÉ PROVEDENÍ

Přemýšleli jste někdy o tom, jak ze zrn vyrábíme lahodnou kávu? Po sklizni se zrna pečlivě promyjí, usuší, roztřídí a smíchají, čímž se propojí individuální charakter různých odrůd.

jacobs desktop wide masterfully made2x

PRAŽENÉ S RADOSTÍ

Po smíchání zrna pražíme, přitom se uvolní aromatické oleje a lahodná hloubka jejich chuti.

Roast time GOLD RGB 640px

Průměrná doba pražení je 12 minut.

Temperature aroma GOLD RGB 640px

Během pražení jsou zrna vystavena teplě 200 až 250 °C, která v nich probouzí typické aroma Jacobs.

Weight GOLD RGB 640px

Věděli jste, že nepražená zrna váží více než pražená? To proto, že se ze zrn odpaří vlhkost.

jacobs desktop square perfect cup 2x

VÁŠ DOKONALÝ ŠÁLEK

Káva je osobní záležitostí, která vám poskytne vzácný záchvěv radosti. Ať už milujete jemné tóny filtrované kávy, nebo intenztu espressa. Bez ohledu na to, jakou metodu přípravy si vyberete, zde nabízíme několik ověřených způsobů, jak si pokaždé připravit dokonalý šálek kávy.