Přemýšleli jste někdy o tom, jak ze zrn vyrábíme lahodnou kávu? Po sklizni se zrna pečlivě promyjí, usuší, roztřídí a smíchají, čímž se propojí individuální charakter různých odrůd.
Věděli jste, že káva roste na stromech? Vše začíná u stálezelených kávovníků a kávových třešní, které na nich rostou. Pěstuje se přibližně v 70 zemích světa v tropických a subtropických oblastech. Věděli jste, že:
Přemýšleli jste někdy o tom, jak ze zrn vyrábíme lahodnou kávu? Po sklizni se zrna pečlivě promyjí, usuší, roztřídí a smíchají, čímž se propojí individuální charakter různých odrůd.
Po smíchání zrna pražíme, přitom se uvolní aromatické oleje a lahodná hloubka jejich chuti.
Káva je osobní záležitostí, která vám poskytne vzácný záchvěv radosti. Ať už milujete jemné tóny filtrované kávy, nebo intenztu espressa. Bez ohledu na to, jakou metodu přípravy si vyberete, zde nabízíme několik ověřených způsobů, jak si pokaždé připravit dokonalý šálek kávy.